Subsidies

EIA regeling 2020/ 2021 voor Daikin airconditioning-warmtepompen systemen

Investeren in duurzaamheid

Als u als ondernemer investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie kunt u met Energie Investering Aftrek (EIA)-regeling gemiddeld 11% belastingvoordeel behalen bovenop een lagere energierekening.

Alle informatie over deze subsidieregeling en in hoeverre de Daikin airco warmtepomp systemen in aanmerking komen vindt u in de Daikin brochure 2020.

EIA-regeling

Wat is EIA?

De Energie Investeringsaftrek is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Wanneer u gebruik maakt van de EIA-regeling heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

Energielijst 2020/ 2021

In de Energielijst van de RVO staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA en alle informatie over de werking van de regeling,

zoals het aanmelden digitaal via het e-Loket (in hoofdstuk 2). U kunt de Energielijsten 2020 en 2021 ook altijd raadplegen op internet.

De lijst wordt regelmatig aangevuld door de RVO.

Hoe werkt de EIA?

Als uw investering voor EIA in aanmerking komt, ontvangt u een verklaring. Op de verklaring staat het bedrag dat voor EIA in aanmerking komt.

Het totale bedrag aan energieinvesteringen dat per onderneming voor EIA in aanmerking kan komen, is minimaal € 2.500 en maximaal € 124 miljoen per kalenderjaar.

U mag 45% van het investeringsbedrag waarvoor u een EIA-verklaring hebt ontvangen, van de fiscale winst aftrekken. Wilt u weten of uw airconditioning of warmtepomp in aanmerking komt voor de EIA-regeling 2020?

Dan kunt u de subsidiebrochure 2020 voor de Daikin systemen hier downloaden.

Download hier de Daikin brochure 2020